Annyit

Magyar közélet, politika - fogyatékosügy és pszichiátria - Szingapúr, Örményország, Észtország

Annyit

A külföldiek vendégek!

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Olvasom a hírekben, hogy a hétvégén megerőszakoltak és megvertek egy amerikai lányt a Bakáts téren.  Nagyon remélem, hogy nem valami hasonló történt de pár napja tűnt el egy francia cserediák, és az utolsó nyomot a Lánchídnál találták meg.

Megrázóak már a helyszínek is. Évekig dolgoztam a Bakáts téren, sokszor késő este mentem haza, és mindig egy teljesen biztonságos, nagyon is szem előtt lévő helynek tartottam. Mindenfelé lakóházak, ezer ablak néz az utcára, ráadásul egymáshoz nagyon közel. A Lánchíd a város kellős közepe, elnököket és rocksztárokat szállásolnak el a pesti hídfőnél lévő hotelben ott eltűnni nyomtalanul szintén sokkoló hír. A francia lánykapcsán bár nagyon vészesen telik az idő még remélem, hogy pár nap múlva azt hallom, hogy előkerül és valami ilyesmit mond az apjának: „most már nem haragszom, kis időre volt szükségem.”

Az egyik legszemetebb bűncselekmény a nemi erőszak. Értem én, hogy tetszik egy lány, nekem is tetszenek, nagyon szépek, és még azt is értem, hogy néha az embernek a vére is felforr amikor végigmasíroznak az utcán. A jó hír az, hogy van ajtó az elérésükhöz, meg lehet hódítani egy lányt, le lehet venni a lábáról. Megerőszakolni soha, de soha nem lehet olyan, mintha magától, örömmel adná oda magát. Fáj neki, egy darab hússá válik, aki minden erejével tiltakozik, kétségbe van esve, megszégyenítve és megalázva érzi magát.

A tény, hogy nagyon csúnyán meg is verték arra utal, hogy éppen ez volt a cél. Megszégyeníteni, megalázni. A börtönökben nem a nők és a szexualitás hiánya az igazi motívációja a seggbedugásnak. A teljes lealázás a cél……ennek semmi köze a szexualitáshoz.

Beleborzongok ha belegondolok mennyire meg lehetett ijedve ez a külföldi lány. Idejön idegen országba, ami mindig kicsit kiszolgáltatottságot jelent. Amikor távoli országban vagyok mindig egy sajátos bizonytalanság érzés vesz erőt rajtam. Nem vagyok otthon, nem értem a nyelvet, nem értem az embereket, nem tudom azt se, hogy mi van a következő sarkon vagy két kerülettel arrébb. Hazajönni mindig olyan meleg, biztonságos érzés, valahogy a talaj is szilárdabb az ember lába alatt.

Ezt a bizonytalanságérzést idegenben csak a helyiek kedvessége és törődése tudja enyhíteni. Vendégek nálunk a külföldiek és a mi felelősségünk vigyázni rájuk. Kicsit szégyellem is magam mindkét hír hallatán. Évekkel ezelőtt egy barátnőm mesélte, hogy pár magyar ismerőse nagy bulira készülve Venezuelába utazott. Azt hiszem két vagy három fiatal pár. Majdnem az első nap a motelben, ahol laktak rájuk törték az ajtót. A fiúkat csúnyán megverték és elvették az összes értéküket, a lányokat megerőszakolták. Erre a történetre is végigszaladt a hátamon ugyanaz a hideg, a rémület érzése. Aztán az jutott eszembe, hogy hát igen. Venezuela egy ilyen hely.

Most sikerült nekünk is ismét felírni magunkat a térképre. Magyarország egy ilyen hely. Ahol a vendégeinket úgy megverik, hogy a barátai sem ismernek rájuk, megerőszakolják és meztelenül otthagyják. Csak gratulálni tudok!

Semmi köze ennek a politikához, ezt az olykor sáskahadként megjelenő „kedves” kommentelőknek írom le. A lány lehetne bangladesi, román, zimbabwei vagy éppen érkezhetett volna Mohácsról a nagyvárosba, sőt lehetne fiú is. Bárhol máshol is megtörténhetett volna, pár hete került elő egy magyar lány amerikai drogdílerek fogságából.

Ez a lány viszont a mi vendégünk, egy érzékeny, törékeny ember, akinek fáj ha megütik, aki nem akarja, hogy a nyílt utcán levetkőztessék és megalázzák és, aki azért jött ide, hogy élményeket szerezzen és tanuljon. Hát sikerült élményekhez juttatni🙁 Tényleg kicsit szégyellem magam, azok helyett is, akik ezt művelték.

Megosztás